София  Все още не е ясно дали водещият с убедителна преднина

...
София  Все още не е ясно дали водещият с убедителна преднина
Коментари Харесай

Местните избори: Къде са интригите на балотажа?

София 

 

Все още не е ясно дали водещият с безапелационна преднина на първи тур Васил Терзиев ще се изправи против Ваня Григорова (БСП) или Антон Хекимян (ГЕРБ) на втори тур. Разликата сред втория и третия претендент е в границите на статистическата неточност и може да се стигне до обрати. 

 

Пловдив

 

Балотаж се обрисува и в Пловдив. Костадин Димитров (ГЕРБ) ще се изправи против Ивайло Старибратов (ПП-ДБ)

 

Варна 

 

Интересен е резултатът в морската ни столица съгласно социологическите организации. Разликата сред първия (Иван Портних, повдигнат от ГЕРБ) и втория (Благомир Коцев, повдигнат от ПП-ДБ) е минимална. Според “Алфа Рисърч ” те получават надлежно 28.5% и 24.6%. “Маркет линкс ” дава по-голяма преднина за Портних - 28.5% против 24.6%. Според “Тренд ” Портних е с 28.5% против 26.6% за Коцев. “Галъп ” дават на Портних 27.1% до момента в който Коцев е с 26.7%. 

 

Русе

 

Балотажът в Русе ще е по всяка възможност сред Пенчо Милков (БСП) и Иван Иванов (ГЕРБ). Социологическите организации дават почти идентични резултати на двамата - към 30-25% за Милков и към 17-18% за Иван Иванов.

 

Благоевград

 

Независимият претендент, подсилен от ГЕРБ Илко Стоянов ще се изправи на балотаж против Методи Байкушев, който се подрежда втори с безапелационна преднина пред третия подред кандидат-за кмет - Николай Шишков (БСП). Според “Галъп интернешънъл ” той получава 27.1% от гласовете. Байкушев - 24.6%. Данните на “Алфа рисърч ” са по-различни - претендентът на ГЕРБ води с 32.3%, а този на ПП-ДБ е получил 23.8% от гласовете. 

 

Плевен

 

За кметския пост в Плевен на втори тур най-вероятно ще се борят Валентин Христов от ГЕРБ и самостоятелният Георг Спартански, които имат минимална разлика между тях съгласно другите социологически организации. 

 

Хасково

 

На балотаж в Хасково сигурно отива Станислав Дечев, повдигнат от ГЕРБ, който получава над 40% от вота. Срещу него обаче на балотаж към момента не е ясно кой ще се изправи. Георги Иванов от “Български гласъ ” е с 20.8%, само че компактно зад него с 22% е претендентът на ПП-ДБ, Движение за права и свободи и “Ние Идваме ” Николай Ставрев, съгласно данните на “Алфа рисърч ”. 

 

Велико Търново 

 

Балотаж сред Даниел Панов и Йордан Терзийски ще има идната седмица във Велико Търново. Според “Алфа рисърч ” Панов (ГЕРБ) води с 42%, до момента в който с 22.2% е претендентът на ПП-ДБ Терзийски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР